MISIUNE

Programul de studiu Limba Româna pentru Straini al Centrului de Studii Pregatitoare de Limba Româna din cadrul Facultatii de Limbi si Literaturi straine a Universitatii Crestine Dimitrie Cantemir are ca obiectiv formarea si dezvoltarea competentelor lingvistice si de comunicare in limba romana pentru vorbitorii non-nativi, precum si cultivarea interesului strainilor pentru cultura si civilizatia româneasca. In urma participarii la acest program, studentii vor obtine la finalul celor doua semestre de studiu intensiv al limbii române, competente de comunicare orala si scrisa la nivelul B1-B2, conform CECR (Cadrului European Comun de Referinta). Conform Planului de invatamant al CSPLR acesta cuprinde cursuri practice intensive de limba româna cât si seminare de limbaje de specialitate, specifice domeniului de licenta pe care viitorii studenti îl vor urma în cadrul Universitatii Crestine Dimitrie Cantemir. Studentii participanti, în conditiile in care promoveaza examenele de la finalul celor doua semestre de studiu, precum si testele de evaluare continua, periodica, vor primi un certificat de competenta lingvistica si vor putea sa se înscrie si sa urmeze cursurile facultatilor din cadrul Universitatii Crestine “Dimitrie Cantemir”, precum si din cadrul altor institutii de învatamant superior din Romania.
Centrul de Studii Pregatitoare de Limba Româna este un departament operational al Universitatii Crestine “Dimitrie Cantemir”, având drept misiune centrala pregatirea vorbitorilor non-nativi de limba româna, absolventi de liceu, din tari membre UE si terte UE, cu diploma de bacalaureat, care isi doresc sa studieze limba româna ca limba straina.
Centrul de Studii Pregatitoare de Limba Româna contribuie la promovarea culturii si civilizatiei românesti în spatiul european, in vecinatate apropiata si în lume, în scopul extinderii si promovarii pluri si interculturalitatii în context global.
Centrul de Studii Pregatitoare de Limba Româna asigura cadrul de desfasurare al programului de studiu definit în misiunea centrala, într-un mediu multicultural, divers si unitar armonios.
Centrul de Studii Pregatitoare de Limba Româna urmareste si se implica în activitatea de formare si dezvoltare a competentelor lingvistice si de comunicare în limba romana pentru non-nativi promovând cultivarea interesului acestora pentru valorile autentice ale culturii si civilizatiei românesti.
Adresa: Splaiul Unirii nr.176, Sector 4, Bucuresti, Romania

Telefon:
(0040 21) 330.87.20
(0040 21 ) 330.79.00; int. 120
fax: (0040 21) 330.87.74

email: csplr@ucdc.ro

 

 

Copyright © 2013 Toate drepturile rezervate UCDC